4 Temmuz 2019 Perşembe

2019 Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları

 

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları için öğretmen adayları MEB'ten gelecek açıklamayı beklemeye başladı. Binlerce öğretmenin takip ettiği sonuçlar 2019 yılında yapılacak olan atamalarda kullanılacak. Sonuçlarda beklenmedik bir puan ile karşılaşan adaylar içinse kısa süre içerisinde itiraz süreci başlayacak.

Kurumdan sonuç açıklanma saati ile ilgili net bir açıklama gelmese de sonuçların gün içerisinde açıklanması bekleniyor. İtiraz sürecinin tamamlanmasının ardındansa tercihle başlayacak. Adaylar görev yapmak istedikleri bölgelerin tercihlerini yapacak. MEB yapılacak değerlendirme sonrasında adayların elde ettikleri puanları göz önüne alarak atama işlemlerini gerçekleştirecek.

Öte yandan sonuçlarla ilgili detaylı bilgilerin Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurular sayfasında yerini alması bekleniyor.


İTİRAZ SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, 8-10 Temmuz'da alınacak, 16 Temmuz 2019'da sonuçlandırılacak.

TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bakanlığın internet sitesinden açıklanan "2019 Mart sözleşmeli öğretmen atama duyurusu çerçevesinde başvuranların tercih ve atama işlemine ilişkin takvim"e göre, öğretmen adaylarının eğitim kurumu tercihleri, 30 Temmuz-5 Ağustos'ta alınacak.

Sözleşmeli öğretmenler, 9 Ağustos'ta yapılacak atamalarının ardından 2 Eylül itibarıyla göreve başlayacak.

    Choose :
  • OR
  • To comment
Hiç yorum yok:
Write yorum

Puanınızı öğrenmek için buraya yazın.