4 Eylül 2017 Pazartesi

2017'de Yapılması Beklenen 10 Bin Öğretmen Ataması İptal Edildi.

 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kurban Bayramı'nın 4'üncü gününde memleketi Sivas'ın Gürün ilçesinde bayramlaşma programına katıldı. Bayramlaşma programının ardından bir basın mensubunun öğretmen ataması yapılacak mı sorusuna ilişkin Yılmaz, "Önümüzdeki yıl 2018 yılında öğretmen ataması yapacağız. Bütçe meclise sunulsun. Meclisten çıkacak rakamları dikkate alaraktan 2018 yılında öğretmen atamasını gerçekleştireceğiz" dedi.Bazı yayın organlarının bu haberi "öğretmen adaylarına müjde" şeklinde duyurması ise atama bekleyen öğretmenler tarafından saygısızlık olarak karşılandı.Yine geçtiğimiz günlerde MEB'in yayınladığı skandal sözleşmeli alım ilanı kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.Atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen , Meb'in yayınladığı bu ilana sessiz kalmamış ve tepkilerini dile getirmişti.


Atama Bekleyen Öğretmen Sayısı Gittikçe Artıyor 
430 BİN MEZUN

Verilere göre KPSS’ye başvurmuş; fakat öğretmen olarak ataması yapılmamış olan üniversite mezunlarının sayısı 2016 verilerine göre 438.134. 

Durum böyleyken Milli Eğitim Bakanlığı eğitim fakültesi mezunu olmayanları sözleşmeli şartıyla işe almakta kararlı gözüküyor.

    Choose :
  • OR
  • To comment
Hiç yorum yok:
Write yorum

Puanınızı öğrenmek için buraya yazın.