20 Kasım 2015 Cuma

Rusya Bayırbucak Türkmenlerini Öldürüyor !

 



Türkiye - Suriye sınırındaki Bayırbıcak bölgesinde dün akşam düzenlenen hava operasyonları için Davutoğlu, "Rus uçaklarının katıldığı bilgisi de söz konusu. Gece Rusya Büyükelçisi bakanlığımıza çağrıldı. Türkiye'nin sınır boylarında sivil halka karşı katliam mahiyetinde ve misket bombaları da atacak şekilde, eğer sivil halk Türkiye'ye yöneltilir, yeni bir mülteci akımı ortaya çıkarsa, bundan, bu konuda katkıda bulunan herkes sorumlu olur" dedi.
TIKLAYIN: RUSYA'DAN 'TEK NOKTADA 600 IŞİD MİLİTANINI VURDUK' İDDİASI
Davutoğlu, Suriye'deki Rus askeri varlığının Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) odaklanması gerektiğini de söyledi.

'Köy köy takip ediyoruz'

Bölgedeki gelişmeleri yakından izlediklerini de söyleyen Davutoğlu, "Köy köy meselenin takibindeyiz. Rusya tarafıyla da bu anlamda Türkiye'nin hassasiyeti olan bölgelerin, köylerin bildirilmesi konusunda bir görüşme oldu" dedi.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise Rusya'ya Türkmen köylerine operasyonları bitirme çağrısı yapıldı.
Anadolu Ajansı (AA), Suriye ordusunun Lazkiye'den Türkmen Dağı bölgesine kara harekatı başlattığını ve Rus uçaklarının da harekata havadan destek verdiğini aktarmıştı.
AA haberinde, Hatay'la sınır komşusu olan Suriye köylerinin bombalandığını ve Rusya'nın uzaktan atılan füzelerinin de kullanıldığını belirtti.


 

    Choose :
  • OR
  • To comment
Hiç yorum yok:
Write yorum

Puanınızı öğrenmek için buraya yazın.