25 Temmuz 2015 Cumartesi

Fethiye'de Asala'nın Öldürdüğü 38 Diplomat İçin Saygı Anıtı

 

Asala'nın öldürdüğü 38 diplomat için saygı anıtı MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde Ermeni terör örgütü ASALA tarafından öldürülen 38 Türk diplomat için saygı anıtı açıldı.

 

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde Ermeni terör örgütü ASALA tarafından öldürülen 38 Türk diplomat için saygı anıtı açıldı. Törene, öldürülen Türk diplomatların yakınları da katıldı.
Fethiye kordon boyu, 3'üncü etap sahil bandı başlangıcındaki anıtın açılış töreninde polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alındı. Kordon boyu, yaya ve araç geçişine kapatılırken, katılımcılar üzerleri arandıktan sonra tören alanına girebildi. Ermeni terör örgütü ASALA tarafından 1974- 1984 yılları arasında öldürülen 38 Türk diplomatın isimlerinin yazılı olduğu anıtın açılış törenine, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Demokrat Partili Behçet Saatcı, Dışişleri Bakanlığı'nda görevli Büyükelçi Erdoğan Kök, emekli Büyükelçi Alev Kılıç, Fethiye Emniyet Müdürü Hakan Aşık, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, vatandaşlar ile Asala tarafından katledilen şehit ateşe Dursun Aksoy'un eşi Şaziye Aksoy, oğlu Ümit Lütfü Aksoy, kızı Özlem Özsavlu, şehit din görevlisi Tecelli Arı'nın eşi Saadet Arı, oğlu Hakan Arı ve kızı Handan Tepe katıldı.
DUYGULU ANLAR YAŞANDI
Törende ilk konuşmayı şehit Dursun Aksoy'un oğlu Ümit Lütfü Aksoy yaptı. Konuşması sırasında duygulu anlar yaşayan Aksoy, "Ülkesinden kilometrelerce uzakta, milletini layığı ile temsil eden çalışkan ve erdemli bir görev adamının oğlu olmaktan gurur duyuyorum. Babamın, küçük oğluma dedelik yapamayacak olmasının acısı içerisindeyim. Gurur ve acı ikileminin kalan dünyada nefrete dönüşmemesi için çabalıyorum. Babamın şehit edilmesi bizim hayatımızı alt üst etmiştir. Kimisinin babasını, kimisinin evladını, kimisinin eşini elinden aldılar. Ben babasız büyümenin ne demek olduğunu biliyorum. Barış, saygı, adalet ve sevginin hüküm sürdüğü bir dünya temenni ediyorum" dedi.
'İL VE İLÇE BELEDİYELERİNİ TEPKİ KOYMAYA DAVET EDİYORUM'
İstanbul'un işgalinden itibaren özgürlükler içinde yaşayan Ermenilerin Osmanlıya karşı ihanet içine girdiklerini anlatan Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise şöyle konuştu: "Osmanlının en sadık tabakası olacaksın. Devlet kademesinin her yerinde üsten aşağı görev alacaksın, sonra sofrasını, evini, toprağını, seninle paylaşan, konu komşunu, Bosna'da olduğu gibi her türlü rezillik ve kepazelikle katledeceksin, sonra da bize katliam yapıldı diye 2015'i, Tehcirin 100'üncü yılı' diye ilan edip, ülkemizi uluslararası arenada zora düşürmeye çalışacaksın. Yok öyle şey. O kadar ucuz değil. Bu saygı anıtı Türkiye'de bulunan 919 ilçeden birisi olan ve adını bir şehitten alan Fethiye'nin toplumsal refleksi ve onurlu bir duruşudur. Dünya da çeşitli devletlerin yerel parlamentoların ve meclislerin soykırımla ilgili aldıkları tanıma kararına bir tepkidir. Buradan yasalaştığından beri kabul etmekte zorluk çeksekte başta Büyükşehirler olmak üzere, il ve ilçe belediyelerini bu konuda tepki koymaya davet ediyorum."
Başkan Saatcı'nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Büyükelçi Erdoğan Kök, ise "Bakanlığımız, fedakarca ülkemizi temsil ederken, çeşitli saldırılar sonucu birçok mensubunu şehit vermiştir. Birinci Dünya Savaşı şartlarında 1915 yılının soykırım olarak tanınmasını sağlamak amacıyla Türkiye'ye karşı, Dünya'nın birçok ülkesi karalama kampanyası yürütmektedir. Geçmişten husumet çıkaran, çarpık bir tarih anlatısı sonucu gözlerini hırs ve nefret bürüyen teröristler, 1970 ve 1980'li yıllarda Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu temsilcileri olan bakanlığımız mensuplarını katletmişlerdir" dedi.
Konuşmaların ardından saygı anıtı açıldı. Katılımcılar açılışın ardından anıta kırmızı karanfiller bıraktı.

 

    Choose :
  • OR
  • To comment
Hiç yorum yok:
Write yorum

Puanınızı öğrenmek için buraya yazın.