7 Haziran 2012 Perşembe

2012 LYS Sınav Yerleri Açıklandı

 


ÖSYM LYS sınav yerleri 2012 (LYS sınav haberleri)
ÖSYM LYS sınav yerleri 2012 (LYS sınav haberleri)
 
ÖSYM LYS 2012 sınav yerleri açıklandı. Adaylar LYS sınav yerleri bilgilerini Tc Kimlik Numarası ve ÖSYM şifresi ile öğrenebilecek. 2012 LYS sınav yerleri ÖSYM sayfası lingki sitemizde. LYS 2012 sınav yerlerinizi öğrenmek için tıklayın.
 
7.6.2012 - 17:45


ÖSYM LYS sınav yerleri 2012 (LYS sınav haberleri)
2012 LYS sınavına sayılı günler kala ÖSYM sınava girecek adayların merakla beklediği LYS sınav yerlerini açıkladı.
Binlerce üniversite adayının büyük bir merakla beklediği Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) giriş yerleri belli oldu. Adaylar LYS sınav yerlerini TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sitesinden öğrenebilecekler. İşte LYS Sınav yerleri 2012 ÖSYM sayfasına ulaşmak için tıklayın.
ÖSYM LYS SINAV YERLERİ 2012 ÖSYM SAYFASI İÇİN TIKLA

ÖSYM LYS SINAV YERLERİ BASIN DUYURUSU
(6 Haziran 2012)


2012 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS):
Sınava Giriş Belgelerinin Edinilmesi


16-17-23-24 Haziran 2012 tarihlerinde yapılacak 2012 Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgelerini başvuru yaptıkları her LYS için ayrı ayrı, TC Kimlik Numarası ve şifreleri ile 6 Haziran 2012 günü saat 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Başvuru yapılmayan LYS için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.Sınava Giriş Belgeleri adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir.

Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını ilgili LYS’de yanlarında bulundurmak zorundadır. Ancak belgenin arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. İlgili LYS’ye ait Sınava Giriş Belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Sınava Giriş Belgesi sadece üzerinde belirtilen LYS için geçerli olacaktır. Bir LYS için düzenlenen belge diğer LYS’ler için kullanılamayacaktır.

Adayların sınava girecekleri binaları sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır.

Fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi olarak sadece nüfus cüzdanı veya pasaport kabul edilecektir. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Özel kimlik belgesi olarak nüfus cüzdanını veya pasaportunu sınav günü yanında bulundurmayan aday, gerekçesi ne olursa olsun sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

    Choose :
  • OR
  • To comment
Hiç yorum yok:
Write yorum

Puanınızı öğrenmek için buraya yazın.