16 Eylül 2012 Pazar

4 şehirde "Tanpınar Edebiyat Festivali"

 

"Şehir ve Korku" temasıyla bu yıl 4.'sü gerçekleştirilecek "İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (İTEF)", 4 şehirde düzenlenecek.
Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, 1-4 Ekim tarihlerinde İstanbul'da yapılacak festival, 4-7 Ekim tarihlerinde Ankara, İzmir ve Hatay'da devam edecek.Festival kapsamında tematik yazar okumaları ve söyleşiler, interaktif edebiyat projeleri, "Profesyonel Buluşmalar Fellowship Programı", çocuk edebiyatı etkinlikleri ve edebiyat partileri düzenlenecek.
Bu yılki temanın "Şehir ve Korku" olması nedeniyle söyleşilerde korku, en geniş anlamıyla ele alınacak.

Etkinliklerde, korku kavramının edebiyattaki karşılığının yanı sıra bireysel korkulara ve ifadesini günümüzün toplumsal ve siyasal karışıklıklarında bulan ortak korkulara da değinilecek.

İTEF Festival Kitabı'nın bu yılki sayısında festival yazarlarına en çok neden korktukları ve ne zaman korkusuz oldukları sorulacak.

Ekim ayının ilk haftasında 20 farklı ülkeden 38'i yabancı olmak üzere 68 yazar İstanbul, İzmir, Ankara ve Hatay'da ağırlanacak.

Festivalin dikkati çeken yazarları arasında ilk romanı "Boksör Böcek" ile "UK Writers' Guild Ödülü"ne layık bulunan Ned Beauman, "Yüzbaşı Corelli'nin Mandolini" ile tanınan Louis de Bernieres, çocuk yazarları Sophie Smiley ve Guy Bass, Kolombiyalı yazar Juan Gabriel Vasquez, İsrailli Etgar Keret ve Afgan asıllı yazar yönetmen Atiq Rahimi gibi isimler yer alıyor.

İTEF-Profesyonel Buluşmalar Fellowship programı ile dünyanın dört bir yanından yayıncılar, festival organizatörleri, gazeteciler dahil olmak üzere çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 20 yayıncılık profesyoneline Türkiye'deki yayıncılık ortamını tanıtılacak.